A FoxAt kft. célja, hogy a kis- és középvállalkozások számára megfizethető, mégis nagy teljesítménnyel, skálázhatósággal rendelkező, akár redundás, nagy megbízhatóságú tárolási megoldásokat nyújtson.DAS, NAS, SAN összehasonlítás

A nagyvállalati tároló rendszerek lehetnek DAS, SAN, illetve NAS megoldások.

A megosztott adatok tárolásának klasszikus módja a szerverekben elhelyezett merevlemezek használata, azaz a közvetlenül csatolt tárolás, azaz a DAS.

A SAN rendszerek Fibre Channel vagy iSCSI kapcsolatot használnak a kommunikáció lebonyolításához, melyeket más megközelítésben blokk alapú hozzáférésnek nevezünk.

A NAS megoldások fájl alapú hozzáférést biztosítanak (CIFS és NFS protokol használatával) az üzleti vagy személyes adatainkhoz.

A hibatűrő architektúrának és a professzionális üzletmenet-folytonossági megoldásoknak köszönhetően kiváló hátteret nyújt a kritikus vállalati alkalmazások számára.

Cégünk a FreeBSD alapú NAS4Free beágyazott nyílt forráskódú SAN/NAS megoldását ajánlja partnerei részére. Az alaprendszer kiegészítésre került saját eljárásokkal, ami fokozza a rendszer megbízhatóságát és stabilitását.

 

Egy kis visszatekintés

Sokan azt feltételezik, hogy NAS4Free a a FreeNAS „elágazása”. Ez egyáltalán nem így van.

NAS4Free a közvetlen folytatása az eredeti FreeNAS kódnak, melyet 2005-től 2011-ig fejlesztettek FreeNAS néven. Miután a FreeNAS nevét jogszerűen szerezte iXsystems, Inc., ezért a forráskódot a korábbi nevén nem fejleszthették, így névváltoztatásra volt szükség. Így született meg a NAS4Free.
A névváltást követően komoly fejlesztések és frissítések történtek, beleértve az alap rendszert is. A NAS4Free már a FreeBSD 9.x kiadásra épül, így számos új hardvert is támogat.

 

És miért jó mindez?

A NAS4Free fejlesztése töretlenül halad előre. NAS4Free
A tárolási megoldásokat nyújtó „csúcs” hardvergyártók hatalmas beruházási költségek mellett biztosítják rendszereiket.

A NAS4Free, valamint az korszerű hardverek együttműködésének eredménye, valamint szaktudásunk nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy professzionális, költséghatékony tároló megoldásokat alakítsunk ki kis- és középvállalatok számára.

A foxart.hu oldal sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
További részletek Rendben