HOGYAN TERVEZZÜK MEG NYARALÁSUNKAT?

Egy nyaralás megtervezése igen sok kérdést vet fel. Nem könnyű a szabadságok munkahelyen és családon belüli, szünidővel történő összehangolása, de az utazás időpontjának, a nyaralóhely és a szálláshely kiválasztása sem. Jelen postunkban ehhez kívánunk segítséget és hasznos tanácsokat nyújtani, hogy utazásuk ne csak élményekkel legyen gazdagabb, hanem a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezzen. Számunkra fontos, hogy nyaralása végeztével Ön és családja elégedetten és kipihenten térjen haza.

 


MIKOR ÉRDEMES FOGLALNI?

Honlapunkon bármikor, mivel áraink egész évben kedvezményesek!
Nagyon sokan felfedezték már és élnek is a korai szállásfoglalással járó előnyökkel, amelyek nagyon sok esetben kockázatmentesek, néhány esetben pedig ugyan a hagyományosnál korábbi részvételi díjfizetést igényelnek, de nagy megtakarítási lehetőségeket kínálnak. Lássuk is, melyek ezek.


First minute időszak: általában már novembertől kezdődő és február végéig tartó kedvezményes foglalási időszak, amelyben a szállások, a meghirdetett akciós időszak végéig igénylik a teljes részvételi díj egy vagy két részletben történő befizetését, viszont nagy, 15%-30% közötti árengedményeket adnak. Tehát azok akik, idejekorán tudják, hogy mikor mehetnek, feltétlenül használják ki ezt az időszakot mivel nagyon sokat takaríthatnak meg a részvételi díjon.


Előfoglalási akció: általában március vagy április hónap végéig igénybe vehető kedvezmény, amelyet az utazásszervező cégek kínálnak fel az utasok részére váltakozó, kb. 5%-10 %-os kedvezmény formájában, egyedi díjfizetési kondíciók mellett. A first minute akcióval ellentétben kisebb mértékű a megtakarítás, és hátránya lehet még, hogy a legkelendőbb szállások a nemzetközi piacokról érkező foglalások miatt már telítődnek ezen akciós időszakra.


Last minute akciók: autós utaknál nem olyan gyakori, inkább a meghirdetet időszak előtt bevezetett árleszállítási vagy tartalom bővített akció (pl. félpanziós szálloda teljes panzióval foglalható). Az elmúlt években az Adria igen telített volt, ezért e akciós forma is ritkult. Azok akik szeretnek kockáztatni, és nem riadnak vissza a kompromisszumoktól kivárhatnak az utolsó pillanatokig, de tapasztalataink szerint a 2016-os évben sem ez lesz a legkedvezőbb utazás választási forma. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik valóban csak egy pár nappal az utazásuk előtt tudnak csak szálláskereséssel foglalkozni.

Ajánlatainkkal kapcsolatban fontos kiemelnünk, hogy néhány kivételes esettől eltekintve minden esetben tartalmazzák az üdülőhelyi illetéket, nincs foglalási díj, saját döntése alapján köthet útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj mindössze 1,6%-a vagy baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást!

Bármely akciótípust is preferálja, honlapunkon mindegyikből kedvére válogathat!
Kiemelt kedvezményes ajánlatainkért kattintson IDE!


MIKOR UTAZZUNK?

Amikor időnk, és ahogyan pénztárcánk engedi, de….
Nagyon sokan a júliusi és augusztusi időszakot preferálják a szabadságolások és az időjárás, tengerhőmérséklet alakulása miatt. Mi azonban azt javasoljuk, ha tehetik részesítsék előnyben a későbbi elő és közép-utószezoni időszakokat, mivel az árak jelentősen kedvezőbbek, az időjárás kellemesebb és nem utolsó sorban a vendégszám, valamint a forgalom is alacsonyabb ezekben az időszakokban.
Tudta, hogy októberben az Adrián még strand idő uralkodik sok nyaralóhelyen és ezekben az időszakokban nagyon olcsón lehet kiváló csoportos utazásokat, szálláshelyeket foglalni?


HOVA UTAZZUNK GYEREKEKKEL?

A gyermekek kora és száma legyen a meghatározó, de a szülők is pihenhessenek…
Kisgyermekes családok részére, ahol a gyermek(ek) kora 12 év alatt van mindenképp legalább félpanziós, nagyobb gyermekek esetén all inclusive ellátású szállodát javasolunk, bármely kategóriában, mivel a horvátországi éttermi vagy élelmiszerbolti árak magasabbak az itthon megszokottaknál. Ezért gyakran az „olcsón foglalt” apartmanos szállás + étterem + bolti költségek drágábbá tesznek egy ilyen önellátásos nyaralást, mint a közvetlen tengerparti, szállodai elhelyezést és számos extra szolgáltatást adó félpanziós szállás.
Félpanziós szállodák listája ITT.
All inclusive szállodák listája ITT.

A gyermekek nagyon sok helyen 12 éves korig nagy kedvezményben, sok esetben akár kettő gyermekig is ingyenességet élveznek, amelyet a korhatár betöltéséig érdemes kihasználni, mert egy ilyen nyaralás valóban pihenés az egész családnak… nincs boltba járás, főzés, mosogatás, hazai étel melegítgetés, gyaloglás a strandra… Helyette csak a pihenésre kell koncentrálni.
12 évig ingyenes szállást adó szálláshelyeink megtekinthetőek ITT.


Horvátországban több gyermekbarát, 4 személyes (egy vagy két légterű) családi szobát, gyermek animációs programot kínáló vagy éppen tematikus gyermek szálloda üzemel, aquaparkokkal, csúszdákkal, játszóterekkel és megannyi számos családbarát szolgáltatással, ahol természetesen gondoltak a szülők kényelmére és pihenésére is.
Családi szobákkal rendelkező szállodák listája ITT.

Ugyanakkor alternatívát jelenthetnek az apartmanok is, ezek közül elsődlegesen a strand (nem összetévesztendő a tengerpart jelzővel) közeli magán vagy közvetlen tengerparti üdülőtelepi apartmanokat mobilházakat javasoljuk, ahol nem kell sokat gyalogolni, vagy egyáltalán autózni egy adriai fürdőzés miatt.

MAGÁN VAGY ÜDÜLŐTELEPI APARTMAN?
Mindkettő! Persze azért fontos a különbségek és eltérések figyelembe vétele ajánlott…
Oldalunkon válogatott és ellenőrzött, több éve sikeresen értékesített és panaszmentes magánházak találhatók, melyeket megbízható partnereinken vagy maguktól a tulajdonosoktól bérlünk, ezért essen is bármelyikre választása, biztosan jobb színvonallal, megbízhatóbb szolgáltatóval találkozik, mint az átlag. A magánházak és az üdülőtelepi apartmanok között számos különbség mutatkozik meg, elsősorban abban, hogy a magánházak sok esetben nem a legjobb (rendezett, tisztán tartott, kék zászlós) strandok közelében helyezkednek el, berendezésük (hacsak nem új építésű az ingatlan vagy igényes a tulajdonos) elmarad a legtöbb azonos kategóriájú üdülőhelyi apartmanétól. Ez utóbbiakat kisgyermekes családok, medencét és a szolgáltatásokat egy helyen keresők részére ajánljuk.

Azon vendégek részére, akik nagyobb társasággal utaznak, több (akár eltérő) típusú apartmant keresnek, az egységes alapterület, berendezés és pozíció szempontjából mindenképp az üdülőtelepi apartmanokat, vagy az új lakás jellegű, nagyobb és több egységet tartalmazó magánházakat javasoljuk.
A legolcsóbb árkategóriát képviselő magánapartmanok elsősorban a sokat kiránduló, kevesebbet strandoló, a szállást valóban csak éjszakázásra használó utasok számára ideális megoldás, hiszen így a rájuk jellemző kompromisszumok száma minimálisra tehető.

Apartman-kínálatunk megtekinthető ITT.

MOBILHÁZAK
Modern és esztétikus belső, tenger közeli pozíció!

Egy hazánkban még kevésbé ismert és talán az ára miatt viszonylag ritkábban keresett szállás a mobilház, melyet számos üdülőtelepülésen, kempingben megtalálhatunk. Minden tulajdonságukban megegyeznek az üdülőtelepi apartmanokkal (remek pozíció, rendezett strandok, sok szolgáltatás egy helyen), míg esztétikai jellemzőik messze meghaladják a magánházak jelentős hányadát, mivel elegáns és modern berendezéssel bírnak. Egyetlen negatívumuk kicsi alapterületük, amely a kis alapterületű hálószobában, zuhanyzó fülkében nyilvánul meg. Ugyanakkor szinte mindegyikhez tartozik fedett terasz, amely a szabadtéri étkezést, sütés-főzést teszi színesebbé. Egy biztos, aki mobilházat választ egyszerre ötvözheti az elegáns és modern berendezésű szállást a remek pozícióval.

Mobilház kínálatunk megtekinthető ITT.

 

STRANDOK - KÉK ZÁSZLÓS JELÖLÉS, KÖVES, HOMOKOS PARTOK
Ha Adria, akkor strandolás minden mennyiségben….

Sokunk nagy szerelme az adriai-tenger horvát partszakasza, mivel ezer színben játszó kristálytiszta vize, partszakaszai, lélegzetelállító magányos öblei, a szigetek csodálatos lagúnái mindenkit rabul ejtenek, de strandigényei szempontjából egyáltalán nem mindegy mely nyaralóhelyet választja.
A tengerpart jelenős része, sziklás, köves és kavicsos, több helyen betonos napozórészekkel tarkított. Természetes és igazi homokkal rendelkező stranddal viszonylag kevés helyen találkozhatunk, de a gyermekek részére kialakított aprókavicsos, lassan mélyülő részek még a legsziklásabb részeken is adódnak, míg az üdülőtelepüléseken mindenütt találni ilyeneket.
Szálláshelyeink leírásában részletesen foglalkozunk a strandok jellemzésével és távolságával.
Mielőtt szálláshelyet választ és biztosra szeretne menni a strandokkal kapcsolatos kérdésekben, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatárainkkal akik bővebb információkkal szolgálhatnak.

Horvátországban nagyon sok helyen találkozhatnak Kék zászlós strandokkal (blue flag). E szigorú nemzetközi előírások szerint létrejött program jelöli az adott strand vízminőségét, azaz a tenger vizének valamint a kikötők tisztaságát, a partszakaszok rendezettségét, a környezetvédelem és a biztonság szempontjait is alapul véve. Az Adria horvát szakasza a világ egyik legtisztább tengere, nem véletlen több mint 100 helyszín rendelkezik ezzel az elismeréssel.

Kék zászlós strandok listája ITT.

Ha homokos stranddal rendelkező szálláshelyet keres, kattintson IDE.

 
AUTÓBUSZOS TÁRSASUTAZÁSOK, ZÁRT CSOPORTOK, SZERVEZETEK
Ha új helyeket, szokásokat és látnivalókat fedezne fel, vagy vonzzák a programok
Csoportos utazásink között a nyaralóprogramoktól, a rövidebb kirándulásokig, a kulturális körutakig mindent megtalálható, ezért azok részére akik nem rendelkeznek gépkocsival, vagy nem szeretnének hosszasan vezetni valamely programunkat javasoljuk.
Utas létszámtól független zárt társaságok, iskolák, szakszervezetek, kollektívák, baráti társaságok, sportcsapatok, üzletemberek és cégek részére saját igényeik szerinti, egyedi és kedvezményes ajánlatokkal állunk rendelkezésre.